Aircondition eller Klimaanlæg

Mange nyere biler har et aircondition-system eller et klimaanlæg. Begge systemer er komfortsystemer som kræver løbende vedligeholdelse og service. Hos All Car har vi altid en fast lav pris på 899,- for et service af et anlæg, dette er inklusiv kølemiddel, sporemiddel og kompressorolie.

Service af aircondition er sjældent en del af serviceplanen fra fabrikken og det betyder at mange biler ikke får løbende serviceeftersyn af selve aircondition-systemet. Dette kan medfører en unødvendigt dyr reparation. Dette skyldes at et almindelige aircondition-system mister ca. 10% kølemiddel årligt og manglende kølemiddel og kompressorolie kan være årsagen til en defekt kompressor. Kølemidlet og olien er med til at smøre pakninger og kompressoren imens anlægget er tændt og derfor er det en god ide altid at benyttet aircondition-anlægget løbende, også i vinterhalvåret. Anlægget skal gerne kører 2-3 gange ugentligt og gerne mellem 10-15 min. ad gangen. Det er med til at vedligeholde anlægget og derved forlænge levetiden på anlægget.

Hvornår skal anlægget efterses ? når bilen er ca. 4 år, er det oftest nødvendigt med service af aircondition anlægget, og derefter skal man forvente at service skal ske hvert andet år, dette skyldes at de forskellige pakninger bliver slidte med tiden. Tegn på manglende kølemiddel er, manglende køleeffekt, snusende lyd i rørende i kabinen.

Vi anbefaler altid løbende eftersyn af dit aircondition anlæg og ved skift af kompressor skal der ALTID skiftes tørfilter, da dette kan være tilfrosset og derved ødelægge den nye kompressor. Ønsker du at hører mere om aircondition eller klimaanlægget i din bil er du meget velkommen til at skrive eller ringe til os.

BOOK EN TID

Hvornår har du sidst fået lavet service på din aircondition? Vi har en fast lav pris på 699,-.
BOOK HER