Hvad betyder det, når min motorlampe lyser?

Der findes desværre ikke et simpelt svar på dette spørgsmål, da motorlampen kan lyse af mange forskellige årsager.

Der findes dog nogle simple tip, man kan forholde sig til. Farven på motorlampen er meget vigtigt. Ved rød lampe skal der stoppes omgående – det er vigtigt, at hvis lampen lyser med farven rød, skal bilen bringes til standsning med det samme og bringes til værkstedet med slukket motor. Lyser lampen derimod med en gul farve, betyder det at bilens elektroniske systemer har en fejl eller fået et forkert signal. Det kan der være mange forskellige årsager til. Vi anbefaler altid, at man få læst fejlen på bilen, såfremt at lampen har lyst.
Vi anbefaler altid, at man efterser oliestand og kølevæskestand, hvis bilens motorlampe har lyst. I mange bilers instruktionsbog står der, at hvis motorlampen lyser, er der fejl på udstødningen, dette kan man dog ikke altid regne med, og derfor er det vigtigt, at man får udlæst fejlkoder. Har du spørgsmål til en eller flere lamper i din bil, er du altid velkommen til at komme forbi, så skal vi nok forklare betydningen af de forskellige lamper.
Ved opstart af bilen vil motorlampen altid tænde, når der sættes tænding på bilen, dette skal en bil gøre, da bilen laver en funktionskontrol af bilens motorstyring ved start. Lampen slukker kort tid efter.